top of page
Tuina 
Kindertuina
Reflexologie
Acupressuur
Qi Gong
Cupping


Massage
 

WhatsApp Image 2022-12-16 at 11.25.45.jpeg

Voetreflexologie

Last van stress en alle bijhorende kwaaltjes? Dan moet je hier zijn! Met behulp van voetreflexologie kan Ellen alle delen van het lichaam raken zonder ze echt aan te raken. Ben je geen fan van 'met je voeten te laten spelen'? Geen probleem, ook ontspanningsmassages, en cupping vallen vlot binnen haar talenten.

Tuina

Tuina is een combinatie van het aandrukken van acupunctuurpunten, het gebruik van verschillende massagetechnieken en manuele therapie (mobilisaties en manipulaties).

Omdat lichaam en geest bij Gezonde Prikkel als één geheel worden bekeken is het zowel bij tuina als bij onze andere therapieën ook mogelijk een invloed uit te oefenen op onder andere stressgerelateerde problemen zoals slapeloosheid.

Acupressuur

Soms is de angst voor naalden overweldigend. En hoewel deze haarfijn zijn en niet te vergelijken zijn met de typische medische holle naald, bieden we toch zeer gelijkaardige behandelingen aan zonder naalden. Acupunctuurpunten op het lichaam zullen hier gemasseerd worden om hetzelfde effect te creëren.

Qi Gong

Een Qi Gong behandeling is gericht op de organen en kan bestaan uit een manuele behandeling of uit oefeningen die de patiënt zelf moet uitvoeren. 

Door Tuina en Qi Gong te combineren ontstaat er een holistische behandeling waarbij er zowel op organen als op spieren en gewrichten wordt gewerkt.

Baby's en kinderen

Omdat het meridiaansysteem waarop de acupunctuurpunten zitten zich maar volledig ontwikkelt rond de leeftijd van 7 à 8 jaar, werken we bij hen eerder op zones. Jonge kinderen reageren meestal heel snel en hebben aan twee of drie behandelingen vaak genoeg. De ouders krijgen ook enkele tips mee om thuis verder aan de slag te gaan indien gewenst.

Cupping

Wat vast zit in beweging brengen (stijfheid, stramheid, pijn), dat is het doel. Dit bekomen we met behulp van potjes die vacuüm getrokken worden en op het lichaam gezet worden. Vooral in de winter kan de binnengedrongen koude zo makkelijk terug uit het lichaam gehaald worden.

 

 

Kan je niet meteen een keuze maken uit de mogelijke behandelingen, dan bekijken we samen op welke manier jij en  je klachten best gezien worden.

Voor meer informatie kan u ook altijd terecht op kern-in-balans.be.

 
Contact Ellen

Ellen Van Tongerloo

E-mail: ellen@kern-in-balans.be

Tel: +32 486 35 82 09

Ondernemingsnummer 0684708548

bottom of page