Traditionele Chinese Geneeswijzen

Waar de westerse en de oosterse geneeswijzen elkaar versterken, daar ligt onze kracht.

Met een basisopleiding als kinesist en postgraduaten als acupuncturist, tuina en qi gong therapeut probeert Jelle deze twee erg verschillende werelden voor elkaar te vertalen. Iedereen heeft zijn eigen sterktes. De westerse geneeskunde is een kei in het repareren van structuren die stuk zijn. Jelle richt zich vooral op voorkomen in plaats van genezen en zorgt ervoor dat structuren terug volledig in balans kunnen komen in het geheel van lichaam en geest.

Ook Steffi heeft oog voor de holistische aanpak waarbij het lichaam als geheel gezien wordt. Haar basis als verpleegster met postgraduaten acupunctuur en dierenacupunctuur hebben haar extra inzichten gegeven. Door iets kleins in beweging te zetten komen vaak onderliggende problematieken aan het licht. Alles in ons lichaam in verbinding staat met elkaar.

Kan je niet meteen een keuze maken uit onderstaande behandelingen, dan bekijken we samen op welke manier jij en  je klachten best behandeld worden.

Acupunctuur

Acupunctuur geeft het zelfregulerende mechanisme van het lichaam een duwtje in de rug. Zo brengt het alles terug in balans.

Tijdens deze behandelingen worden acupunctuurpunten gestimuleerd door gebruik te maken van naaldjes. Deze punten hebben niet  alleen een invloed op het locomotorisch systeem (bv. pijnklachten of bewegingsbeperkingen), maar ook op de organen (bv. spijsverteringsproblemen) en het mentale welbevinden.

Voor meer informatie kan u ook altijd terecht op: www.acupunctuur-baf.be.

Tuina

Tuina is een combinatie van het aandrukken van acupunctuurpunten, het gebruik van verschillende massagetechnieken en manuele therapie (mobilisaties en manipulaties).

Omdat lichaam en geest bij Gezonde Prikkel als één geheel worden bekeken is het zowel bij tuina als bij onze andere therapieën ook mogelijk een invloed uit te oefenen op onder andere stressgerelateerde problemen zoals slapeloosheid.

Baby's en kinderen

Omdat het meridiaansysteem waarop de acupunctuurpunten zitten zich maar volledig ontwikkelt rond de leeftijd van 7 à 8 jaar, werken we bij hen eerder op zones. Jonge kinderen reageren meestal heel snel en hebben aan twee of drie behandelingen vaak genoeg. De ouders krijgen ook enkele tips mee om thuis verder aan de slag te gaan indien gewenst.

Acupressuur

Soms is de angst voor naalden overweldigend. En hoewel deze haarfijn zijn en niet te vergelijken zijn met de typische medische holle naald, bieden we toch zeer gelijkaardige behandelingen aan zonder naalden. Acupunctuurpunten op het lichaam zullen hier gemasseerd worden om hetzelfde effect te creëren.

Qi Gong

Een Qi Gong behandeling is gericht op de organen en kan bestaan uit een manuele behandeling of uit oefeningen die de patiënt zelf moet uitvoeren. 

Door Tuina en Qi Gong te combineren ontstaat er een holistische behandeling waarbij er zowel op organen als op spieren en gewrichten wordt gewerkt.

Contact Jelle

Jelle Geys

E-mail: jelle@gezondeprikkel.be

Tel: +32 497 84 16 09

Ondernemingsnummer 0563761624

Contact Steffi

Steffi De Roover

E-mail: steffideroover1@hotmail.com

Tel: +32 473 24 35 00

Ondernemingsnummer 0770656387